Kestenijada u vrtiću Slap

 

Povodom Dana zahvalnosti za plodove zemlje organizirali smo Kestenijadu u dvorištu Eko vrtića Petrinjčica Slap. U ovu zabavnu manifestaciju uključilo se tridestak roditelja svih odgojnih skupina. Dvorište je odjekivalo veselim smjehom i pjesmom razigranih Kockica, Suncokreta, Pčelica i Zvjedica; dok su vrijedne mame i bake pripremale kestenje za pečenje, a tate i djedovi cjepali drva i ložili vatru.

„Vruć kesten! Vruć kesten!“ – orili su se zvonki povici tate Vlade. Opojni miris slatkih kestena širio se duž čitave Mažuranićeve ulice. Djeca starijih skupina spretno su čistila kestenje za sebe i mlađu djecu, pri tom su jednu košaricu odnijeli u jaslice te počastili malene „Loptice“ i njihove odgojiteljice.

Kestenijada je protekla u ugodnoj atmosferi i trajala je sve do popodnevnih sati. Roditelji, bake i djedovi su priuštili djeci obilje radosti. Svi zajedno su uživali u igri, zajedništvu i slatkim šumskim plodovima. Da veselje bude još potpunije potrudio se Ivin i Martin dido Mato, koji je domaćim sokom od jabuka počastio svu djecu iz vrtića.

Na temelju izjava oduševljenih roditelja zaključili smo da svi žele što više ovakvih kvalitetnih akcija u vrtiću:

Andrea Gavranović: Ovo je naša prva Kestenijada u vrtiću i zaista smo oduševljeni. Želimo još puno ovakvih druženja.

Vlado Tumurad: Ova druženja su uvijek lijepa i mi roditelji ćemo se potruditi da se nastave svake godine. Sve riječi pohvale organizatoricama ove prekrasne akcije, odgojiteljicama svih dječjih skupina, koje su nas pozvale i uključile u njihovu Kestenijadu..

Ivica Bartulić: Sretni smo kad možemo nešto lijepo uraditi za svoje unuke. Sad vidim kako djeca sve mogu sama, što kod kuće nije slučaj. Pohvalno je da oni sami čiste kestene, za sebe i mlađu djecu. Samostalni su, odgovorni i brižni – to je jako lijepo.

Igor Žilić: Jako lijepa akcija. Lijepo je vidjeti toliko roditelja na jednom mjestu. Djeca su jako sretna zato što se u vrtiću zajedno družimo i što mogu sa svojim roditeljima uživati u plodovima jeseni. Sretni smo i mi roditelji…

I što još reći. Danas su djeca učila o jeseni na drugačiji način, koji je bio odraz zajedničkog promišljanja djelatnika vrtića i obitelji. Svatko od nas je dao svoj doprinos učenju djeteta i ostvarivanju ciljeva osobne, tjelesne, emocionalne, socijalne i obrazovne dobrobiti.

Hvala svima koji su svojim učešćem na Kestenijadi našoj i svojoj djeci uljepšali i obogatili djetinjstvo!

Uredile:

Gordana Pećirko, odgojiteljica savjetnica – tekst

Marina Preradović Kosak, odgojiteljica  – fotografije