Zamjenik župana Roman Posavec je u utorak, 28. svibnja 2019.g. u dvorani Osnovne škole Zorke Sever u Popovači svečano otvorio 18. olimpijski festival dječjih vrtića Republike Hrvatske za Sisačko – moslavačku županiju. U organizaciji županijske  Zajednice sportskih udruga i saveza, a uz punu potporu Sisačko – moslavačke županije, u Popovači se natjecalo više od 300 djece iz osam vrtića s područja naše županije. Novost u programu bila je revijalna utrka „Teta štafeta“ u kojoj su se natjecale „tete“ dječjih vrtića.

Ekipa Dječjeg vrtića Petrinjčica i ove je godine nastupila na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Sisačko – moslavačke županije. Nakon višetjednog treniranja djeca predškolskih skupina iz sva četiri objekta s velikim entuzijazmom i veseljem su se borila na terenu. Djevojčice i dječaci su nastupali u ovim disciplinama – skok u dalj, bacanje loptice, trčanje na 50 m., štafeta i mali nogomet.

Dobri rezultati nisu izostali. Ženska ekipa u sastavu: Lucija Dolenac, Ana Božičević, Lucija Čizmar i Tina Nurkić osvojila je zlato u štafeti.  Muška ekipa u sastavu: Matija Maniček, Ivan Pendelin, Karlo Kuštreba i Ivan Gelemanović osvojila je srebro u štafeti. Andrei Dolić osvojio je zlato u skoku u dalj, Nora Radoš osvojila je srebro u skoku u dalj, a Antonio Vukelić je osvojio broncu u trčanju na 50 m… Čak su i odgojiteljice, koje su se natjecale u disciplini „Teta štafeta“ osvojile broncu za zasluženo treće mjesto.

Priznanje za fair play dobio je dječji vrtić Bubamara iz Gline, a ukupni pobjednik Olimpijskog festivala je Dječji vrtić Kutina.

 

Tekst i fotografije: Gordana Pećirko, odgojitelj savjetnik

Fotografije: Tea Ćosić, odgojitelj