JUHA OD BUNDEVE

 

Draga djeco,

jako nam je drago što vrijedno sudjelujete u našim aktivnostima, i ovdje i u Maloj školi. Vesele nas vaši radovi koje s nama dijelite. Vidi se koliko se trudite i vjerujemo da ćemo zajedno puno toga naučiti. Nadamo se da se dobro zabavljati kod kuće u aktivnostima s vašim roditeljima.

Za ovaj tjedan smo vam pripremili jednu priču – Juha od bundeve. Volite li vi juhu? Koja vam je najdraža? Tko za vas priprema juhu?

Ova priča nije samo o juhi! 🙂 Poslušajte priču koju za vas priča vaša teta Jadranka i doznajte o čemu je riječ! Nakon priče možete nacrtati što vam se u priči najviše svidjelo!

 

PORUKA RODITELJIMA

Poštovani i dragi roditelji,

već smo govorili o važnosti slikovnice i čitanja za razvoj dječjeg govora, izražavanja, kreativnosti, mašte, predčitalačkih i predpisalačkih vještina. Nismo se pobliže dotakli toga koliko su teme koje obrađuju dobro odabrane slikovnice edukativne same po sebi. Djeca iz takvih priča uče o poželjnim i nepoželjnim ponašanjima, životnim vrijednostima, socijalnim vještinama, o načinima rješavanja svakodnevnih životnih problema, uče moralno rasuđivati, uče se empatiji… U predloženoj slikovnici radi se o svađi koja ipak završava sretno, dokazujući da pravo prijateljstvo pobjeđuje sve nedaće i nesuglasice. Poruka ide i puno dublje – autorica ukazuje na važnost uvažavanja individualnih razlika te promovira poticanje timskoga rada i suradnje, ali i važnost izražavanja vlastitih osjećaja prilikom komunikacije s drugima. Slikovnica je to koja dokazuje da one jednako zabavne i poučne mogu biti i nama odraslima. Nadamo se da ćete uživati čitajući i slušajući s vašom djecom, a i u razgovoru nakon priče!