U RITMU PRIČE, LOPTICE POSJETILE KNJIŽNICU

 

Povodom obilježavanja Svjetskog dana knjige, u petak 22.4.2022., odgojna skupina Loptice zajedno sa svojim odgojiteljicama posjetila je Gradsku knjižnicu i čitaonicu. S obzirom da se taj dan obilježavao i Dan planeta Zemlje, knjižničarka Katica Pucović dočekala ih je sa slikovnicom Pismo iz Zelengrada, koju su Loptice s puno pažnje slušale. Obećale su se da će svoje likovne doživljaje priče napraviti u vrtiću, te da će ih donijeti na izložbu u knjižnicu.

Nakon knjižničarke Katice, priliku za pričati priče dobile su Loptice. Priče koje su Loptice pričale ne mogu se naći na policama knjižnice, a ni kupiti u trgovinama. Njihove su priče posebne i imaju neprocjenjivu vrijednost.  Posebna vrijednost njihovih priča je u tome, što su upravo oni glavni likovi svojih slikovnica, koje izrađuju kod kuće s roditeljima, a sve u sklopu projekta u „Ritmu priče“ koji provode sa svojim odgojiteljicama Anabelom i Majom. Svoje personalizirane slikovnice, djeca skupine predstavila  su najprije  u svom vrtiću u svojoj maloj knjižnici formiranoj u sobi dnevnog boravka.

Za vrijeme posjeta Gradskoj knjižnici i čitaonici dobila su  priliku  predstaviti svoje priče: Kralj Jan i tri praščića, Kako je Ema spasila Zlatokosu, Pepeljuga i vila Maruška i ostale priče, u kojima su baš oni glavni junaci. Njihovu vrtićku knjižnicu u kojoj imaju članske iskaznice, radno vrijeme, upisninu i zakasninu, i iz koje petkom posuđuju slikovnicu kako bi je vikendom s roditeljima čitali, pomogla je otpisanim slikovnicama obogatiti Gradska knjižnica i čitaonica. Zato su im djeca donijela zahvalnicu, ali i poklonila pravila ponašanja u knjižnici koja su sama nacrtala.