OSAM LOPTICA OPROSTILO SE OD VRTIĆA

 

Kraj svake pedagoške godine u Dječjem vrtiću Petrinjčica obilježavaju rastanci predškolaca s najbezbrižnijim danima djetinjstva. Stoga su u petak, 20. svibnja, u objektu „Slap“, djeca i odgojiteljice skupine Loptice, upriličili završnu svečanost. Tom prigodom dvadeset troje djece te skupine oprostilo se od osmero svojih prijatelja, koji će na jesen sjesti u školske klupe. Svečanost su svojim dolaskom uveličali: roditelji, bake, djedovi, braća i sestre, ravnateljica, pedagoginja, psihologinja, odgojitelji ostalih skupina i ostali gosti. Prigodan program koji su marljivo pripremali sastojao se od recitacija, plesa, glume, pjesmica.  Program su završili pjesmom Škola me zove i na taj način poslali poruku da se vesele jednom novom razdoblju života, koje će za osmero djece započeti ove jeseni. Uslijedila je svečana dodjela diploma, koje su vrtićkim maturantima obučenim u toge uručile njihove odgojiteljice Anabela Kunert i Maja Latin. Uz diplome, uručene su im i mape s likovnim radovima i majice s nazivom skupine,  kao trajan podsjetnik na djetinjstvo provedeno o vrtiću.

Nakon djece na red su došli roditelji. Djeca su s veseljem i ponosom gledala svoje roditelje koji su nastupili kao plesači Kan-kana, glumci Crvenkapice te kao glazbeni sastav uz koji su svi zapjevali Bube su u glavi.

Druženje se nastavilo u dvorištu gdje je organizirana roštiljada, nakon koje je uslijedilo još natjecateljskih igara, smijeha, veselja, pjesme i plesa. Uz tortu i kolače koje su pripremile mame svi su uživali u igrama i zajedništvu.

Odgojiteljice ne skrivaju  zadovoljstvo  što su unatoč svim okolnostima koje su ih snašle s ovom generacijom Loptica, uspješno realizirale, uz suradnju i podršku roditelja, različite aktivnosti, i što će uskoro okruniti svoj projekt odlaskom Loptica na edukativni izlet na Pag, kojem se Loptice neizmjerno vesele.