O nama

TKO SMO MI

Njegujući potencijal, stvarajući čudo.

  • Mi smo Dječji vrtić Petrinjčica iz Petrinje. Razigrani smo, nasmijani i spremni za druženje, igranje, učenje i istraživanje.
  • O vrtićancima brinu odgojitelji, pedagoginja, psiholog, logoped, zdravstvena voditeljica, administrativno osoblje, tehničko osoblje i ravnatelj.
  • Naš vrtić broji 28 + 2 odgojnih skupina koje su raspoređene u centralnom i pet područnih objekta.
  • U vrtiću organiziramo program njege, odgoja i obrazovanja djece od navršene prve godine života pa sve do polaska u školu.
0 +
Godina iskustva

NAŠA VIZIJA

Nadahnjujući umove, oblikujući budućnost.

  • Dječji vrtić vidimo kao dječju kuću – poticajnu okolinu u kojoj djeca rastu i razvijaju se prema svojim potrebama, mogućnostima i interesima. Naš vrtić je mjesto življenja i učenja djece i odraslih – odrasli stvaraju uvjete sa ciljem da se sva djeca osjećaju sigurno, voljeno i slobodno.
  • Programi i organizacija odgojno-obrazovnog rada u našem vrtiću temelje se na razvojno usmjerenom kurikulumu i humanističkoj koncepciji predškolskog odgoja.
  • Kontinuirano radimo na unapređenju kvalitete odgojno-obrazovne prakse u našem vrtiću. Radimo na usavršavanju naših stručnih djelatnika, osiguravanju uvjeta za razvoj svakog djeteta usklađen s njegovom individualnosti, obogaćivanju prostorno-materijalnog okruženja te unapređenju komunikacije u odnosima između djece, roditelja i odgojitelja.
  • Kao izuzetno važno vidimo uključivanje roditelja u odgojno-obrazovni proces i suradnju s roditeljima. To ostvarujemo kroz roditeljske sastanke, razna predavanja, kutiće za roditelje, izlete, aktivnosti u skupinama, predstave, druženja te radionice. Na ovaj način zajednički radimo na partnerstvu u odgoju i obrazovanju djece.

Pridruži nam se

“Brinemo se što će dijete postati sutra, ali zaboravljamo da je ono već danas NETKO.”

Naše temeljne vrijednosti

Djeca su nam na prvom mjestu!

U srcu našeg vrtića, naše temeljne vrijednosti – suosjećanje, znatiželja i suradnja – čine temelj za putovanje svakog djeteta, njegujući samopouzdane, empatične i doživotne učenike koji su spremni prihvatiti svijet otvorena srca i znatiželjnog uma.

Kutić

PSIHOLOGA

Kutić

PEDAGOGA

Kutić

LOGOPEDA

Kutić

MEDICINSKE SESTRE