Naši objekti

28 odgojno-obrazovnih skupina Dječjeg vrtića Petrinjčica, s ukupno upisano više od 500 djece, raspoređene su u pet objekata u gradu Petrinji.

Kako se svaka rijeka rađa na IZVORU, a mnoštvo njezinih KAPLJICA prelazi u SLAP te se pod određenim kutom uz povoljne vremenske prilike i lom svjetlosti SUNCA formira DUGA, objekti Dječjeg vrtića Petrinjčica dobili su te znakovite nazive.

Izvor

Ulica Milana Dujnića 25
044/ 812 – 134

Slap

Ulica Ivane Brlić Mažuranić 12
044/ 813 – 160

Kapljica

Ulica Dražena Petrovića 18/3
044/ 816 – 134

Duga

Ulica braće Hanžek 10
044/ 815 – 134

Sunce

Sisačka ulica 87, Češko selo
044/ 812 721

Izvor

Izvor je centralni objekt Dječjeg vrtića Petrinjčica u kojem se nalaze četiri jasličke i sedam vrtićkih skupina. Centralni objekt okružuje veliko dvorište puno zelenila, uređeno raznim spravama za igru djece tijekom boravka na zraku. Tijekom ljetnog perioda odgojno-obrazovni rad organiziran je u centralnom objektu za svu djecu. Pored ureda Uprave tu su smješteni odbor, krojačica, kuhari i spremačica. U ovom objektu nalazi se i velika centralna kuhinja u kojoj se priprema hrana i vozi u ostale objekte. Objekt je obnovljen 2017. godine kroz projekt energetske obnove sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. 2022. godine dograđen je s dodatnih 5 soba i potpuno opremljen novim namještajem i didaktikom, što je omogućilo dodatno proširenje smještajnog kapaciteta vrtića.

Slap

U ovom objektu, u samom središtu grada, upisano je preko 100 djece u pet odgojno-obrazovnih skupina, dvije jasličke i tri vrtićke, s ukupno deset odgojiteljica. Ovdje je sjedište vrtićke pedagoginje, koja je dio vrtića već više od 30 godina. U objektu rade spremačice i servirka u čajnoj kuhinji. Objekt ima prekrasno dvorište sa zelenilom, spravama i velikim pješčanikom u kojem djeca uživaju. Također, ovdje je prometni poligon na kojem djeca kroz igru i demonstracije ponašanja u prometu uče i stječu nova praktična znanja. Budući da djeca po polasku u školu postaju aktivni sudionici u prometu, projekt za cilj ima povećanje sigurnosti djece i smanjenje broja dječjih žrtava u prometu.

Kapljica

U objektu se nalaze dvije odgojne skupine, koje pohađa preko 40 djece od navršene druge godine života do polaska u školu. U vrtiću rade četiri odgojiteljice i jedna spremačica. Objekt nema vlastito dvorište, ali dostupnost šetnice, prostrane livade i nogometnog igrališta osiguravaju djeci redovit boravak na zraku. 2023. godine otvoreno je novo multifunkcionalno igralište koje djeca i ovoga objekta rado posjećuju.

Duga

Objekt Duga ima pet odgojno-obrazovnih skupina s preko 100 djece. Radi 10 odgajateljica, spremačica, servirka u čajnoj kuhinji i u objektu je smještena Uprava vrtića, Tajništvo, Računovodstvo, Zdravstvena voditeljica te Ravnatelj.

Sunce

Objekt Sunce počeo je s radom u Češkom selu od rujna 2020. godine. Prvotno je brojao tri odgojno-obrazovne skupine, a u prosincu 2020. godine otvorena je i četvrta, a potom i peta skupina. Objekt ima dvoranu, dječje igralište i atrij, kao i ostale potrebne popratne sadržaje. Dio je Intervencijskog plana Grada Petrinje i projekta „Unaprjeđenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece“.