AKTIVNOST 1

IDE JESEN, IDE, IDE!

 

Draga djeco,

prošlog tjedna krenuli ste u “malu školu” i snašli ste se kao “veliki”. Vaše teta Jadranka i teta Sanja su jako ponosne na vas i raduju se svakom vašem novom druženju. Tete će za vas vrijedno pripremati i aktivnosti koje možete kod kuće napraviti s vašim roditeljima, uz koje se možete zajedno zabaviti i naučiti nešto novo.

Za početak, tete su za vas pripremile jednu jesensku aktivnost. Koja godišnja doba poznajete? To su: LJETO, JESEN, ZIMA i PROLJEĆE, tako je! A koje je godišnje doba sada? Hmm… Pogledajte oko sebe! Kao što pjesmica kaže, ide jesen, ide, ide, osvrnemo li se oko sebe, vidjet ćemo puno naznaka jeseni u prirodi… otpalo, šareno lišće, jesenske plodove kao što su žirevei, kesteni, tikvice… primijetit ćemo da i češće pada kiša… pronađite različito lišće, istražite o lišću s kojeg drveta se radi, odaberite jesenje boje i spužvicom načinite mala umjetnička djela s kojima možete ukrasiti svoje sobe, a razveselit ćete i svoje tete u “maloj školi” ako s njima podijelite neke od vaših radova.

Neki radovi već pristižu i jako nas vesele 🙂

PORUKA RODITELJIMA:

Poštovani i dragi roditelji,

veselimo se našoj suradnji prilikom provedbe Programa predškole, a ujedno vas pozivamo da nas pratite i ovim putem tijekom ove nepredvidive i izazovne pedagoške godine. Molimo sve koji imate mogućnost za provedbu ovakvih aktivnost s vašom djecom kod kuće da nam se pridružite i da zajednički radimo na što kvalitetnijoj pripremi vaših i naših predškolaca za polazak u školu. Osim slikovnih ili video aktivnosti, uvijek ćemo dati kratki opis aktivnosti ili uputu, pa ih možete koristiti tijekom provedbe aktivnosti s djecom. Aktivnosti pripremamo na način da su usmjerene na djecu, ali ona u tome trebaju vašu podršku, uputu, objašnjenje i pomoć. Aktivnosti su zabavnog karaktera pa predlažemo da budu dio zajedničkog vremena s vašim djetetom.

U ovoj predloženoj aktivnosti djeci možete uz aktivnost postaviti predložena pitanja (npr. Koja godišnja doba znaš?). Poznavanje godišnjih doba i njihovih obilježja je, primjerice, jedna od informacija za koje želimo da djeca usvoje u ovoj godini i za koje se očekuju da znaju pri polasku u školu.

O pripremi za polazak u školu i drugim temama čitajte u našoj rubrici Kutak za roditelje –> Priprema za polazak u školu!