AKTIVNOST 3

MOJ JEŽIĆ

 

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je IMG-20201028-WA0000-768x1024.jpgDraga djeco,

nadamo se da vam se svidjela priča o ježu i njegovoj kućici. Nakon slušanja priče o Ježevoj kućici, možete izraditi i svoga ježa! Trebat će vam olovka, papir, škare, ljepilo i papirić u boji. Nacrtajte ga, izrežite škaricama po crti, obucite u šarene papiriće i zabavite se s nama! Sve je u videu! 🙂

Naš Aleksa donio je svog ježića u “Malu školu” svojoj teti, a pristigao je i Robertin, Kristijanov i Andrein ježić. Ježići su nas jako razveselili, vidi se veliki trud koji su djeca uložila da ježići budu šareni i “bodljikavi”.  Veseli nas da ovako vrijedno sudjelujete u našim aktivnostima!

 

 

PORUKA RODITELJIMA

Poštovani i dragi roditelji,

često ćemo u pripremi djece za polazak u školu birati aktivnosti za razvoj fine motorike, odnosno one koje uvježbavaju prste ruke i fine pokrete šake,  koji će djeci biti jako važni kasnije, posebno pri usvajanju pisanja. To nisu nužno aktivnosti s olovkom – ovdje je, primjerice, odabrano rezanje škarama kao aktivnost kroz koju se potiče razvoj fine motorike. Koliko god nam se to činila jednostavnom aktivnošću, djeci je ona izuzetno zahtjevna dok ne ovladaju njome – zahtijeva ne samo fine, precizne pokrete, nego i koordinaciju oči-ruke. Zamislite svaku novu aktivnost kojom ovladavate i koliko početno u njoj možete djelovati nespretno i osjećati se nesigurno… Budite uz svoju djecu i dajte podršku njihovom trudu! Svaka ovakva aktivnost sada značajno će djeci (pa tako i vama) olakšati ovladavanje novim izazovima u školi!