Delfini obilježili Dan kruha
Da je kruh dar zemlje, truda i rada naučili su naši Delfini iz objekta Senjak koje su sa svojim odgojiteljicama Kristinom Hodak i Martinom Radaković obilježile Dan kruha na najbolji mogući način, tako da su napravili jedan od početka do kraja baš kako to ide, od zrna do kruha.





Od raznih vrsta sjemenki, pomoću mlinčića, dobili su svoje brašno – laneno, zobeno i raženo. Tu smo naučili da neke sjemenke nisu samo za jesti u svojem sirovom, uobičajeno poznatom obliku, već da se njihovom preradom može dobiti nešto više. Djeca su dalje od pirovog brašna umijesili kruh po dobro poznatom receptu.




Umijesilo se još tijesta, ovaj put kako bismo kreativnosti dali slobodu i vidjeli što će dječje ručice izraditi. Male pogačice, pletenice, kiflice, proizvodi su brzo nastajali i redali se spremni za pečenje. Uzbuđeni smo ih stavili na pečenje i na kraju se divili rezultatu svojeg pažljivog i marljivog rada.