Djeca u posjetu Ekološkom centru “Vrata Zrinske gore”

U srijedu 18.10.2023. djeca skupina Tigrići i Zebrice imala su priliku povezati se s prirodom, učiti o svojoj okolini, razvijati svoje izviđačke i istraživačke vještine. Proveli smo cijeli dan u prekrasnoj prirodi, punoj drveća, cvijeća, priča, igara i svježeg zraka.  Ekološki centar „Vrata Zrinske gore“ bila nam je izvrsna destinacija za sve naše isplanirane istraživačke aktivnosti.

Naše druženje počelo je na igralištu „Izvor“ u Hrvatskom Čuntiću gdje smo se, pomoću stare karte orijentirali u prostoru i pronašli mjesto gdje se nalazimo. Tu smo čuli priču o staroj kuli koju čuva zmaj, saznali smo da se tamo krije blago te smo nazvali zmaja da nam da dopuštenje da krenemo u potragu.  Zaputili smo se prema izvoru pitke vode, gdje smo uz strmo brdo krenuli u potragu za blagom i kulom, kada smo ga pronašli blago smo podjelili i bili smo jako sretni i ponosni što smo uspjeli.

Nakon toga smo otišli u Ekološki centar, gdje smo uživali u pečenju kobasa na logorskoj vatri, igrali smo se i raznih igara koje su za nas pripremili voditelji centra, skakali smo u vrećama, povlačili smo konop, slagali šatore, igrali nogomet, učili smo kako vidjeti koliko je sati na sunčanom satu. Za kraj, prošetali smo do slapa Petrinjčice gdje smo promatrali cvijeće, slapove i stare kuće. Imali smo jedno predivno, edukativno, aktivno, nezaboravno druženje, a već se šuška da i ostale skupine žele u ovu uzbudljivu avanturu!