Dobro se dobrim vraća!

Produkcija Z je u utorak i srijedu, 12. i 13. ožujka 2024. godine, u dječjem vrtiću Petrinjčica održala interaktivni lutkarski mjuzikl „Dobro se dobrim vraća“. To je mjuzikl o dobrim djelima koje od malena trebamo činiti jedni drugima, jer se svako dobro djelo dobrim djelom vraća.

Priča se događa u Jadranskom moru među ribicama, što mjuziklu daje dodatnu atraktivnost, ali se mogla dogoditi bilo gdje i bilo kome. Naime, kada se hobotnica, stari neprijatelj malih ribica, nađe u životnoj opasnosti, one joj svejedno priskaču u pomoć. U tom trenutku među njih dolazi bakalar, riba koju nitko nije poznavao i prema kojoj svi u početku iskazuju nepovjerenje, samo zato što je drugačija od njih. No, čim zaprijeti opasnost, pokaže se da se u muci poznaju junaci. Oni što su u početku izgledali drugačiji od nas, postanu pravi, iskreni prijatelji, pa na kraju tolerancija i međusobno poštovanje pobjedi sve predrasude, a svako dobro djelo dobrim se djelom vrati.

Mjuzikl su gledala djeca odgojno-obrazovnih skupina redovnog programa dječjeg vrtića i djeca iz odgojno-obrazovnih skupina programa predškole. „Produkcija Z“ je poklonila CD s pjesmama, a mjuzikl je s čak 18 songova.