DODJELA CERTIFIKATA I ZELENE ZASTAVE

Nakon uspješno provedenih aktivnosti, tijekom protekle dvije godine, a integriranih u svakodnevni odgojno obrazovni rad, ostvareni su uvjeti da Dječji vrtić Petrinjčica Petrinja, kao 15 generacija Eko škola, nakon dvogodišnje provedbe međunarodnog programa Eko – škole, prvi put obnovi stečeni status i ponovno dobije Zelenu zastavu.

Na ovogodišnjoj Državnoj svečanosti Eko- škola; organiziranoj od strane Hrvatskog povjerenstva Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš; dana 12.svibnja 2017.g. u Gastro Globusu u Zagrebu   u ime Vrtića su nazočili: Višnja Vukša – pedagog, Gordana Pećirko – koordinator međunarodne Eko – škole, Anabela Kunert – koordinator međunarodne Eko – škole i Josip Dolenec, ravnatelj Centra za šljivu i kesten iz Donje Bačuge – eko kum Dječjeg vrtića Petrinjčica.

Tom prilikom im je Hrvatsko povjerenstvo Zaklade za odgoj i obrazovanje i Udruga Lijepa Naša uručila Certifikat potvrde statusa međunarodne Eko – škole i prestižnu Zelenu zastavu. Još jednom napominjemo da je to nagrada svima: djeci, zaposlenima, roditeljima, obiteljima, suradnicima, članovima eko odbora, bez kojih ne bi bilo moguće ostvariti cilj koji smo na početku  imali.

Ovim putem čestitamo svima uz zahvalu i na daljnjoj suradnji, jer ovo nije završetak već početak.