Donacija ležaljki dječjem vrtiću Petrinjčica

U vrijeme Adventa Humanitarno društvo „Sveti Kvirin“ iz Siska doniralo je Dječjem vrtiću „Petrinjčica“ 21 dječju ležaljku.

Predsjednica Humanitarnom društva Božica Slanac tom prilikom nas je obavjestila da društvo djeluje već punih 25 godina i naglasila je kako su svojim donacijama do sad u više navrata darivali Dječji vrtić i Grad Petrinju.

„Drago nam je da našu najmlađu populaciju Sisačko-moslavačke županije obradujemo takvim darovima, te se nadamo da ćemo i ubuduće moći izmamiti osmijeh našim najmlađima. Osmijeh te djece, zagrljaj i hvala puno više znači nego da je netko dao ne znam što. Zadovoljstvo nam je pomagati djeci i mi već 25 godina pomažemo mnogim udrugama, mladima i odraslima, tako da smo navikli davati. Suradnju širimo sa svim udrugama koje žele i pozivamo ih da nam se obrate ako u nečemu oskudijevaju, a mi imamo, pa im možemo pomoći, tako da smo otvoreni prema svima.“

Ravnateljica dječjeg vrtića Nataša Vidović zahvalila se na ovoj hvale vrijednoj donaciji, izjavivši da će ležaljke djeci biti i te kako korisne, osobito u vrijeme toplih ljetnih dana dok budu boravila na dvorištu vrtića.

„Stvarno možemo biti sretni jer je Dječji vrtić „Petrinjčica“, uz suradnju jedne od naših baka, koja je  inače predsjednica Humanitarnog društva „Sveti Kvirin“, dobio ležaljke za sunčanje, a koristit ćemo ih u tri naša objekta: „Slap“, Duga“ i „Izvor“  s obzirom da imaju dvorište i da su u mogućnosti te ležaljke koristiti vani u razdoblju sunčanog vremena. Ono što je stvarno specifično mi se nalazimo u mjesecu darivanja, u mjesecu kada djecu posebno upozoravamo, a i učimo od malih nogu, da je jedna od velikih vrlina davanje i odricanje pa tako možemo reći da su ovom gestom odrasli postali uzor malima.“

A kako se djeci svidio poklon, predočila je odgojiteljica Gordana Pećirko:

„Radost djece sve govori. Oni su zaista oduševljeni ovim lijepim, šarenim ležaljkama, koje će im dobro doći tijekom ljetnih mjeseci. Na njima će se sunčati i odmarati kad se umore od igre na dvorištu i radnih aktivnosti u svom eko vrtu i voćnjaku. “

A što kažu djeca?

Nora, Izabela i Andrei bili su jednoglasni u ocjeni kako jedva čekaju ljeto kad će se moći sunčati u dvorištu. Male mudre glavice će to iščekivanje skratiti korištenjem ležaljki, kako su kazali, u svojoj vrtićkoj sobi ili holu.

Na kraju je predsjednici društva uručena Zahvalnica za donaciju i čestitka za Božić i Novu godinu koju su izradila sama djeca.

 

Tekst: Gordana Pećirko, odgojiteljica savjetnica

Fotografije: Portal 53

[photo_gallery_wp id=”20″]