Grupe psihosocijalne podrške za roditelje

GRUPE PSIHOSOCIJALNE PODRŠKE ZA RODITELJE

 

Podrška stručnjaka

Vrtić je u suradnji sa Savezom društava “Naša djeca” Hrvatske i Centrom za podršku roditeljstvu “Rastimo zajedno”, nakon provedenih grupa psihosocijalne podrške nakon potresa za sve zaposlenike našeg vrtića, organizirao grupe podrške i za roditelje djece polaznika našeg vrtića. 

 

Održana su dva susreta koji su osmišljeni kako bi roditelji:
  • osvijestili vlastite i druge uobičajene reakcije na traumatski događaj,
  • osvijestili vlastite resurse za nošenje s ovim događajima i otkrili neke nove načine,
  • upoznali se s uobičajenim reakcijama djece na traumatski događaj i mogućim načinima pomoći djeci.

 

Oba druženja su bila ugodna, edukativna te su, barem meni, dosta pomogla. Prvi sastanak je za mene bio dosta emotivan te sam se poslije osjećala “lakše ” i spremnom da zatvorim jedna vrata za sobom Na drugom druženju sam shvatila da potres više ne mora biti tabu tema s mojim djetetom i da on može razumjeti i prihvatiti i više nego što sam mislila. Iako smo pričali o našim traumama, druženja su bila opuštena i zabavna. Nadam se da će biti prilike za još nekim sastankom.

Marina Popović, majka našeg vrtićanca

 

 

Zahvaljujemo se Savezu društava “Naša djeca” Hrvatske i Centru za podršku roditeljstvu “Rastimo zajedno” na pomoći u planiranju i realizaciji ovakve vrste podrške za zaposlenike našeg vrtića i roditelje. Također, zahvaljujemo se roditeljima koji su se odazvali i pomogli nam da zajedničkim snagama radimo na vlastitoj dobrobiti i dobrobiti naše djece!

Od srca HVALA!

 

Podržimo Savez društava “Naša djeca” Hrvatske u akciji NEKA RANE POSTANU SAMO OŽILJCI kako bi ostali i dalje prisutni na Banovini i nastavili pružati psihosocijalnu podršku, pomogli zacijeliti rane djeci i roditeljima i omogućili im što brži i kvalitetniji nastavak života.