Humanitarna akcija

Suncokreti i Kockice velikog srca

Već pune četiri godine traje suradnja između Građanske inicijative Moj grad Sisak i Dječjeg vrtića Petrinjčica.  Djeca, roditelji i odgojiteljice odgojnih skupina Suncokreti i Kockice iz objekta Slap su iskazali svoju humanost i povodom nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana su prikupili razne igračke, slatkiše, društvene igre, odjeću i obuću. Gordana Pećirko i Marija Pavelić Tintor, odgajateljice iz skupine Suncokreti nam poručuju kako se roditelji uvijek oduševljeno odazivaju ovakvim humanitarnim akcijama.

„I ove godine su se svi roditelji uključili u humanitarnu akciju „Za ljepše blagdane svima“.  Pripremili su obilje darova s ciljem da razvesele onu dječicu koja si za blagdane ne mogu priuštiti sve ono što  njihova djeca mogu. Maleni Suncokreti su i ovih blagdana dokazali da su zaista pravi prijatelji, koji brinu o potrebitoj djeci i vesele se njihovoj sreći. Svaki put kada nas pozovu, mi ćemo se rado uključiti u humanitarnu akciju.  Djeca vole dobiti darove, ali isto tako djeca vole i darivati. Najveća im je radost kada svojim darivanjem mogu usrećiti neko drugo dijete. Mi ih tako učimo“, rekla je Pećirko.

Više godina sa Građanskom inicijativom Moj grad Siska surađuju i skupina Kockice, čije nam odgajateljice Štefica Roksa i Marina Preradović Kosak također otkrivaju kako su se  njihova djeca veselila ovom darivanju i s nestrpljenjem isčekivala dan kad će moći pomoći potrebitima. „Dok god budemo mogli, dok imamo tako dobru suradnju s roditeljima, tu smo. Prikupili smo većinom igračke i to rabljene igračke od djece koje su funkcionalne, još su uvijek za igru, koje su djeca izdvojila iz svojih igračaka kod kuće. Od srca daruju te igračke jer kroz priče i sve aktivnosti koje smo provodili, shvatili su da ima puno djece koja nemaju niti jednu igračku“, rekla je Preradović Kosak.

Na ovu hvalevrijednu suradnju podsjetila je i Daša Poredoš Lavor iz Građanske inicijative Moj grad Sisak. „Zaista, predane i marljive odgajateljice ovih vrtićkih skupina djecu uče da je važno pomagati drugima, podijeliti ono što se ima, da je dobro činiti dobro, da postoje ljudi koji iz raznih životnih okolnosti nisu uvijek u prilici pomoći darivati svoju djecu i da je vrijeme blagdana i vrijeme kada mislimo na druge ljude i na način kako bi im mogli pomoći“, rekla je Poredoš Lavor. Na samom kraju Poredoš Lavor se zahvalila djeci, njihovim roditeljima te odgajateljicama što su se i ove godine odazvali na njihovu humanitarnu aktivnosti.

Svi prikupljeni prilozi će biti darivani potrebitoj djeci 22. prosinca ove godine u Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac u Sisku, na Odjelu Caprag.

 

Tekst: Gordana Pećirko, odgojiteljica savjetnica

Fotografije: Portal 53