Izlet Old Town Trajbar/ Jedan dan u kaubojskom gradu

Zaprešić; 31.05. 2019.g.

Djeca odgojnih skupina Medvjedići, Tratinčice, Pčelice i Suncokreti iz Dječjeg vrtića Petrinjčica Petrinja u pratnji svojih odgojiteljica su završetak pedagoške godine obilježila jednodnevnim izletom na imanje konjičkog kluba „Trajbar“ u Zaprešiću  pod nazivom Old Town Trajbar in Zaprešić, na kojem su provela nezaboravan „kaubojsko – indijanski“ dan.

Po dolasku na imanje uslijedila je zanimljiva edukacija, gdje su se mališani upoznali sa konjima i njihovim obitovalištima, načinom timarenja, hranjenja i čuvanja,  jahaćom opremom , te unutarnjim i vanjskim stazama na kojima konji vježbaju…

Budući da u kaubojskom gradu Trajbar svi članovi grada ili plemena moraju savladati vještinu jahanja, svako dijete je u pratnji članova tima Trajbar „projahalo“ i na kraju dobilo dozvolu za upravljanje konjima, kao i priznanje za savladanu vještinu jahanja.

Uslijedio je odmor sa ručkom u restoranu Trajbar, a nakon ručka su se grupe djece povukle u svoje kampove i uvježbavale aktivnosti koje mora znati svaki kauboj ili indijanac. Kostimirana i obučena u indijance i kauboje djeca su vježbala bacanje lasa, gađenje lukom i strelicama, povlačenje užeta,  bacanje potkove i brojne druge kaubojsko – indijanske vještine..

Druženje se završilo zajedničkom nogometnom utakmicom kauboja protiv indijanaca, a nakon toga su se maleni izletnici, umorni i vrlo sretni, autobusom vratili u Petrinju.

 

Tekst i fotografije: Gordana Pećirko, odgojitelj savjetnik

 Fotografije: Tea Ćosić