KIKI festival

KIKI festival po cijeloj Hrvatskoj – rođendanski poklon za 70 godina Društva „Naša djeca“

 

Ovogodišnji Dječji tjedan u gradovima, općinama i županijama bit će u znaku velike obljetnice 70 godina Saveza društava „Naša djeca“. Rođendanskoj proslavi u Dječjem tjednu pridružuju se Društvo „Naša djeca“ Zabok i udruga „Gokul“ darujući i pozivajući nas da se priključimo devetom izdanju međunarodnog festivala filmova za djecu KIKI koji će se održati u Dječjem tjednu od 5. do 9. listopada 2020. Filmovi ovog filmskog festivala za djecu će osim na kino projekcijama u Zaboku i Krapini, biti dostupni i online u cijeloj Hrvatskoj.

9. KIKI festival sastojat će se od obilja žanrovski raznovrsnih filmova za djecu predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi, a o najboljem filmu festivala odlučivat će dječji žiri. U programu su i filmovi koji su nagrađivani na mnogobrojnim filmskim festivalima, a među njima čak tri filmska naslova koja su 2020. godine bila nominirana za prestižnu nagradu Oscar.

Kako bi se potakao razvoj aktivne filmske publike, s djecom se nakon projekcija organiziraju vođeni razgovori s filmskim edukatorima, a tako će biti i u ovoj online verziji festivala. Cilj KIKI festivala jest razvoj kulture gledanja filmova u ranoj dječjoj dobi i podizanje vizualne pismenosti djece, s posebnim naglaskom na edukativne filmove koji djecu potiču na razmišljanje te koji razvijaju osjećaj jednakosti u društvu!

Informacije o programu i linkovi za gledanje će biti dostupni na web i Facebook stranicama:
https://www.kiki.taborfilmfestival.com/
https://www.facebook.com/kikikidsfilmfestival

Program je podijeljen prema uzrastu publike počevši s filmovima za vrtićku i predškolsku dob (4 – 6 godina), pa odaberite nešto primjereno dobi vaše djece i zajedno se upustite u gledanje ovih edukativnih filmova i razgovor o doživljenome. 🙂