Kockice i Suncokreti velikog srca

PETRINJA – Djeca iz Dječjeg vrtića Petrinjčica, odgojne skupine Kockice i Suncokreti, ponovno su i u ove blagdanske dane pokazali svoja velika srca,  te su zajedno sa svojim odgajateljicama i roditeljima prikupili odjeću, obuću, igračke, slatkiše i ostale namirnice za djecu u potrebi, a sve prikupljeno uručeno je Građanskoj inicijativi „Moj grad Sisak“.  

Odgajateljica Kockica Marina Preradović Kosak nam je kazala kako mališane od malih nogu uče humanosti i plemenitim djelima. „I ove godine smo kolegica Štefica Roksa i ja sa svojom skupinom  Kockice odlučile pomoći, odnosno darivati djecu koja nemaju. Zajedno sa našim roditeljima smo skupili donaciju tko je što mogao i htio donijeti, da mogu darivati dalje djeci koja trebaju. Na taj način bi htjeli kod djece već od malih nogu potaknuti da je lijepo pomagati ljudima, pa smo stoga i nazvali tu našu malu akciju Uzimajući punimo ruke, a dajući punimo srca“, rekla nam je Preradović Kosak.

Donaciju je prikupljala i skupina Suncokreti sa svojim odgajateljicama Marijom Pavelić Tintor i Gordanom Pećirko. „Ovo nam je prilika, evo već treću godinu surađivati sa Građanskom inicijativom Moj grad Sisak, gospodinom Tihomirom Lavorom i gospođom Dašom Poredoš Lavor, što uvijek veseli i roditelje i djecu. Roditelji su sretni jer tako pomažu onu djecu koja nemaju sve ono što imaju njihova djeca – topli obiteljski dom, svoje roditelje i sve one sitne male radosti koje mi sretnici imamo, a često ni ne primijećujemo koliko smo bogati zbog toga.

Djeca na takav način uče da je darivanje važnije od primanja i da nas više usrećuje kada mi možemo darivati nekoga drugoga, jer onda smo sretni SVI – i mi i osoba koju darujemo. Na takav način učimo mlade generacije što je istinska svrha života“, rekla je Gordana Pećirko.

Ivančica Velić iz Građanske inicijative Moj grad Sisak se zahvalila na ovoj vrijednoj donaciji. „Već petu godinu za redom Dječji vrtić Petrinjčica nas pozove. Inače se družimo intenzivno cijelu godinu, ali uvijek pred ove blagdanske dane, dane darivanja, uvijek nas pozovu i prikupe zaista iznimnu donaciju igračaka, odjeće, gotovih paketića i na tome smo im zaista zahvalni. Veoma smo zahvalni roditeljima, odgajateljicama u vrtiću na ovoj iznimno lijepo gesti i nadamo se i dalje budućoj uspješnoj suradnji“, rekla je Velić te dodaje kako će sada ovi blagdanski paketići završiti u rukama djece u potrebi, a pakete će podijeliti u Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac, Odjel Caprag.

Tekst:  Marina Preradović Kosak, odgojiteljica

             Gordana Pećirko, odgojiteljica savjetnica

 Fotografije:  Portal 53