KREATIVNO-SPORTSKO DRUŽENJE DJECE SKUPINE KORNJAČICE I RODITELJA U NATURI SMŽ

Proljetne i uskrsne aktivnosti koje su odgojiteljice provodile u odgojnoj skupini Kornjačice,  zaokružile su nezaboravnim druženjem djece, roditelja i odgojitelja u edukativno-prezentacijskom centru Natura SMŽ.

Kako su Kornjačice svakodnevno trenirale, da postanu brže od zeke,  odgojiteljice su prihvatile poziv iz edukacijsko-prezentacijskog centra Natura, da povodom blagdana Uskrsa krenu u potragu za uskrsnim jajima koje će zeko za njih sakriti. U suradnji s djelatnicima Nature, odgojiteljice su osmislile kreativno-sportsko druženje za djecu i njihove roditelje. U srijedu 27.3.2024., u prijepodnevnim satima male Kornjačice krenule su u pratnji svojih roditelja i odgojitelja na svoj prvi mali izlet na kojem su svi zajedno sudjelovali u raznovrsnim aktivnostima.  Po dolasku u edukacijsko-prezentacijski centar Natura, dočekali su ih vodiči- edukatori, Igor Žilić i Matko Bešlić. Najprije su roditelji s djecom na  kreativnoj radionici ukrasili košarice.

Potom je uslijedila  potraga za uskrsnim jajima, koja su roditelji i djeca zajedeno tražili i stavljali u košarice. Sva sakupljena jaja spremili su u uskrsno gnijezdo.  Uslijedile su sportske aktivnosti nošenja jaja u žlici, gdje su se prvo natjecali roditelji, pa djeca. Nakon kraće šetnje prirodom i razgledavanja i osluškivanja prirode, na redu je bilo ukrašavanje uskrsnih jaja koje su djeca i roditelji u košarici ponijeli kući kao uspomenu na zajedničko druženje. Djelatnicima Nature SMŽ, Kornjačice su predale svoj likovni rad te im uz pokret izrecitirale svoju pjesmicu Kornjačice smo male mi, kao zahvalu za predivno provedeno prijepodne. Osim djelatnika Nature, veliku zaslugu imaju i njihovi roditelji, koji su uspjeli osigurati slobodno vrijeme kako bi uspješno realizirali ovo nezaboravno kreativno-sportsko druženje.

Na taj način roditelji skupine Kornjačice poklonili su svojoj djeci najljepši poklon za nadolazeći blagdan Uskrsa, a to je kvalitetno provedeno vrijeme s djetetom u igri. Igra je djetetu važna jer je to slobodna i spontana aktivnost kojom ono razvija sve svoje potencijale uz puno smjeha i zabave.