Mališani kostimima uljepšali Petrinjski fašnik!

Sunčanog subotnjeg jutra, 10.2.2024. godine u Petrinji, u blizini Centra novog života, počela se skupljati skupina ljudi. No, prišavši malo bliže, imali smo što vidjeti! Sve je bilo prepuno leptirića, žabica, jaja, pingvina i Rubikovih kocki koji su se igrali, plesali i pjevali na ulicama Petrinje. Upitavši ih što to rade i otkud dolaze, saznali smo da su to naši mališani iz Dječjeg vrtića Petrinjčica koji su napravili svoje kostime i obukli ih kako bi Petrinjski fašnik učinili što boljim!

Na svojem putu do Centra novog života pozdravljali su ih prolaznici kojima osmijeh nije silazio s lica potaknut šarenilom i veseljem kojeg gledaju, kao ni osmijeh naših mališana koji su uživali u fašničkom ugođaju.

Pa su tako naše skupine Leptirići, Zmajići, Suncokreti, Zebrice, Medvjedići, Tratinčice, Ptičice, Točkice, Balončići i mališani iz naše Male škole sa svojim odgajateljicama koračali gradom i u Centru novog života pripremili prigodan program svima koji su se okupili. Plesalo se, pjevalo, jele su se krafne i uživalo u nastupima drugih skupina. S gradonačelnicom Magdalenom Komes smo dogovorili primopredaju ključeva grada i bili smo, makar i na par dan, glavni u Gradu Petrinji!

Iznimno nam je drago što su nas svi podržali te se također zahvaljujemo roditeljima i odgajateljima koji su na bilo koji način pomogli da naši mališani imaju najbolje kostime u gradu! Nadamo se da ćemo sve ovo ponoviti i sljedeće godine 🙂