Naš psiholog David Vujasić pokazao iznimne vještine slaganja Rubikove kocke

Ako ste, šetajući se našim centralnim objektom Izvor, čuli neko šuškanje, a da za to nisu bila odgovorna djeca, onda je za šuškanje vjerojatno odgovoran naš psiholog David. A šuškale su upravo njegove Rubikove kocke koje su u tren oka prešle iz razbrkane mješavine boja u savršeno jednobojne i složene strane. David svojim spretnim prstima može Rubikove kocke složiti za manje od 10 sekundi! I ne, kocke nisu neke koje se same automatski slažu, provjerili smo i sami se uvjerili u ovu nestvarnu vještinu.

A u to se uvjerila i gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes koja je Davida pozvala na razgovor kako bi mu čestitala na njegovim uspjesima i saznala nešto više o ovoj aktivnosti, popularno zvanoj Speedcubing. Naime, naš David je državni rekorder u slaganju Rubikove kocke s vremenom od 5.55 sekundi, a također je i državni prvak u njenom slaganju što je pokazao na nedavnom natjecanju održanom u Petrinji koje je David potaknuo i organizirao za natjecatelje ih Hrvatske, ali i ostatka Europe.

Kako naš psiholog iz iskustva govori, Rubikova kocka može biti i alat u razvijanju fine motorike kod djece kao i odlična aktivnost za razvijanje logičkog razmišljanja. Tko zna, možda Rubikova kocka uskoro nađe svoj put i do nekih od naših stariji skupina. U izazov Rubikove kocke nikada se nije kasno upustiti 🙂

Drago nam je da se uspjeh naših djelatnika prepoznaje i izvan Vrtića te Davidu želimo puno uspjeha u budućim rezultatima!