ODGOJITELJI PETRINJSKOG VRTIĆA PREZENTIRALI SVOJ ODGOJNO-OBRAZOVNI RAD

U organizaciji Centra za istraživanje Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i suorganizaciji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, povodom obilježavanja 1. Dana dječjih vrtića Sisačko-moslavačke županije, na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Odsjek Petrinja održan je znanstveno-stručni skup Djetinjstvo jučer, danas, sutra, namijenjen odgojiteljima i stručnim suradnicima u dječjim vrtićima. Sam termin održavanja ovog skupa savršeno je odabran jer je održan u sklopu Dječjeg tjedna i dan nakon Svjetskog dana učitelja.

Svoju podršku ovom stručnom skupu dali su brojni uvaženi gosti, predavači i izlagači, a predstavnica Ministarstva znanosti i obrazovanja, gđa Ivanković rekla je: „Kao prvo želimo naglasiti kako Ministarstvo znanosti i obrazovanja podržava ovaj skup koji održava i naziva Djetinjstvo jučer, danas, sutra, a posebno jer se održava u Petrinji, čime svakako se nastoji doprinijeti ravnomjernijem obrazovanju svim dionicima odgojno-obrazovnog sustava. Znanje je jedino nešto što će nam pomoći da uspijemo i da se razvijemo i da možemo odgovoriti izazovima budućnosti koje nas čekaju. Tako da naziv ovog skupa doista pokazuje koliko je djetinjstvo ključno razdoblje u životu svakog čovjeka“.

Anka Jurčević Lozančić, začetnica ideje pokretanja ovog skupa ujedno i voditeljica Centra za istraživanje Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu poručila je: „O kvaliteti i zanimljivosti ovog znanstveno-stručnog skupa doista treba reći, zahvaliti se i  pohvaliti naših 20 izlagača odgojitelja iz Petrinje, Siska, Gline, Zagreba, Čakovca i Norveške. Oni kroz svoja izlaganja, koliko smo pratili njihove sažetke, ilustriraju njihov predani rad s djecom, u neposrednom odgojno-obrazovnom radu, unatoč vrlo izazovnim životnim okolnostima.“

Svoje primjere dobre prakse na ovom skupu prikazale su i četiri odgojiteljice Dječjeg vrtića Petrinjčica. Anabela Kunert i Maja Latin prezentirale su projekt Pokret kao izvor spoznaje koji od prošle pedagoške godine provode u svojoj odgojnoj skupini Kornjačice, a Nela Baljak i Ilka Dumbović predstavile su projekt Vrijeme je za priču koji su realizirale u skupini Žabice.

Anabela Kunert i Maja Latin

Ilka Dumbović                                                                Nela Baljak

Ovakvi skupovi pridonose realizaciji ideje da Petrinja bude grad izvrsnosti u svim razinama odgoja i obrazovanja, a naši odgojitelji ulažući svoju energiju i znanje u svoj odgojno-obrazovni rad nastoje pružiti što bolju budućnost našoj djeci.

Članak pripremila Anabela Kunert