Pjesmica Polazak u školu

PJESMICA POLAZAK U ŠKOLU

 

Dijelimo s vama simpatičnu dječju pjesmicu Polazak u školu, autorice Mire Jurele. Pozivamo vas da pjesmicu pročitate zajedno s djecom. Neki naši predškolci već poznaju slova i ovladavaju vještinom čitanja, pa im dajte vremena da i sami pročitaju pokoji stih.

S djecom nakon čitanja možete razgovarati o njihovim očekivanjima od škole – o tome kako će u školi biti, što će sve raditi, koga će upoznati, kako će izgledati učionica, što će sve nositi u svojoj školskoj torbi… Veselilo bi nas kad bismo dobili uvid u njihove odgovore, pa budite slobodni podijeliti s nama poneki (na mail psihologinje: dvpetrinjcica.psiholog@gmail.com).

Razgovor o školi zadržite u pozitivnom tonu, bez obzira na moguća vlastita neugodna sjećanja – važno je da djeca osjećaju ugodu i s veseljem isčekuju polazak u školu. To će im uvelike olakšati prilagodbu na nove okolnosti i obaveze koje ih čekaju.

Dijete treba kroz male obaveze (npr. male kućanske poslove – pospremanje kreveta, igračaka, postavljanje stola…) pripremati na odgovornost kakva ga čeka i u školi, ali ga nikako ne treba plašiti tim obavezama i stvoriti kod djeteta osjećaj straha od škole. Pričajte mu o tome kako će u školi upoznati nove prijatelje, učiteljicu/učitelja koji će ga puno toga naučiti i pomagati mu… 

Nadamo se da ćete s djecom uživati u ovoj aktivnosti koju smo vam za danas pripremili!


Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je Polazak-u-školu-1.jpg