Podsjetnik roditeljima

PODSJETNIK RODITELJIMA – ZDRAVSTVENE PREPORUKE

 

Poštovani roditelji,

podsjećamo vas na naše zdravstvene preporuke te Mjere i upute HZJZ za sprečavanje i suzbijanje epidemije Covid-19 (24.08.2020.) objavljene na mrežnoj stranici Vrtića, oglasnim pločama vrtića te ulaznim vratima objekata. Posebno vas podsjećamo na ove preporuke:

  • Dijete koje ima simptome zarazne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje), izrečenu mjeru samoizolacije, postoji  saznanje da je dijete zaraženo s COVID-19, ne smije boraviti u ustanovi.
  • Djeca čiji ukućani idu na testiranje na COVID-19 ne dovodite u vrtić do dobitka negativnog nalaza.
  • Budući da je propisano i svakodnevno mjerenje temperature djece prije dolaska djeteta u vrtić molim vas da upisujete izmjerenu temperaturu u bilježnicu koju svakodnevno donosite u vrtić.
  • Liječnička potvrda nakon bolesti obavezna je prilikom povratka u odgojnu skupinu, a nakon izostanka dužeg od 60 dana potrebno je donijeti potvrdu o obavljenom sistematskom pregledu djeteta.
  • I dalje je zabranjeno donošenje plišanih igračaka, dekica, jastuka u prostor vrtića.
  • U slučaju samoizolacije odgojnih skupina pri povratku ne treba donositi liječničku potvrdu za djecu koja su poslana u samoizolaciju. Djeca koja su u samoizolaciji zbog oboljelih ukućana ili ukoliko su i sama bolesna trebaju donijeti liječničku potvrdu.
  • Prilikom dovođenja/odvođenja djeteta u prostor dječjeg vrtića smije ulaziti samo 1 roditelj u pratnji djeteta. Roditelji moraju dezinficirati obuću i ruke te obavezno nositi zaštitnu masku, a zabranjeno je duže zadržavanje roditelja unutar vrtića.

 

                        Zdravstvena voditeljica