POKAZALI OBOLJELIMA DA NISU SAMI

Iz Dječjeg vrtića Petrinjčica, iz objekta Slap, po treći put u smjeru Čakovca, poslana je pošiljka plastičnih čepova za Udrugu oboljelih od  leukemije i limfoma. Naime, skupina Loptice, koju trenutno pohađaju djeca u trećoj godini života, nastavila je zajedno sa svojim odgojiteljicama Anabelom Kunert i Majom Latin, humanitarnu akciju koju su započeli današnji školarci nekad okupljeni pod imenom Loptice. Redovito u kutiju koja se nalazi u garderobi, male Loptice sa svojim roditeljima, odlažu plastične čepove. Kako u vrtiću i ostale skupine znaju da se u skupini Loptice prikupljaju čepovi, i oni se uključuju i  odlažu čepove na dogovoreno mjesto. Povremeno se u akciju uključuju i sugrađani, koji su doznali da na taj način mogu pomoći oboljelima. Ujedno svi zajedno,  pridonose očuvanju i zaštiti okoliša, ali i poticanju razvoja ekološke svijesti kod djece.

Odgojiteljice skupine Loptice, doznale su da Udruga oboljelih od leukemije i limfoma, ove godine organizira i humanitarnu akciju prikupljanja paketića za djecu koja se liječe, ili su bila liječena od teških malignih bolesti. Na radionici povodom Svetog Nikole, izložile  su roditeljima zamisao da podrže  humanitarnu akciju  pod nazivom: Pokažimo oboljelima da nisu sami, Božić 2018. Roditelji su podržali inicijativu i započelo je prikupljanje različitih potrepština: sapuna, kaladonta, kremica, gelova za tuširanje, vlažnih maramica, čokoladi, smokića, igračaka, koje su odgojiteljice zapakirale u paketiće. Na svaki paketić, odgojiteljice su zavezale male čestitke u obliku bora, koje su djeca ukrasila otiskujući temeperu plastičnim čepovima. Svoj doprinos ovoj hvalevrijednoj akciji dale su i odgojne skupine Zvjezdice i Pčelice, sa svojim odgojiteljicama Slavicom Cerjak, Jelenom Fiala, Anamarijom Josić i Dijanom Plevanč.

Prikupljene prigodne paketiće i čepove, preuzeo je, u ponedjeljak prijepodne predsjednik Udruge oboljelih od leukemije i limfoma, Emil Vibović. Odgojiteljicama je zahvalio na sudjelovanju, te im je uručio zahvalnice. Uključenjem u ovu humanitarnu akciju mali vrtićanci pomogli su u ostvarenju jedne lijepe božićne priče, u kojoj će upravo njihovi poklončići razveseliti bolesnu djecu. Odgojiteljice ne skrivaju ponos, što je odaziv roditelja za sudjelovanjem u humanitarnoj akciji bio više nego sjajan, i što su  svojim primjerom pokazali svojoj djeci, da treba pomoći i raditi dobra djela kojima kod drugih ostavljaš svoj pečat.

.

Ne trebaš hodati po vodi, ne moraš biti bolji od drugih, nemaš ništa više od

onog što svi ostali imaju, ali ono što čini razliku, djela su kojima kod drugih

ostavljaš svoj trag… otisak srca.“

Tekst : Maja Latin, odgojitelj

Fotografije : Maja Latin, odgojitelj