Priča Riba duginih boja

PRIČA RIBA DUGINIH BOJA

 

Draga djeco,

danas smo za vas pripremile jednu, nekima od vas već poznatu i vrlo dragu, priču o Ribi duginih boja. Poslušajte priču, a nakon slušanja razgovarajte s roditeljima o njoj. Probajte sami nacrtati ili naslikati svoju ribicu ili drugu životinju iz morskih dubina, onako kako ju vi zamišljate da izgleda. Možete koristiti drvene bojice, flomastere, vodene boje, tempere, pastele, kolaž papir – što god volite i što imate kod kuće. Razveselilo bi nas kad biste s nama podijelili vaše radove, od koji bismo napravile jednu virtualnu izložbu na internetskoj stranici našeg vrtića. Tako biste mogli vidjeti i što su vaši prijatelji iz “male škole” izradili. 🙂

 
Važno roditeljima:

Donosimo svjetski poznatu slikovnicu Marcusa Pfistera i klasik među slikovnicama, Riba duginih boja, u interpretaciji naše odgojiteljice. Priča je to o zajedništvu i dijeljenju, vješto upletena u dogodovštine iz morskih dubina.

Prisjetite se kako smo za priču Vrlo gladna gusjenica savjetovali kako s djecom razgovarati o pročitanoj priči – potaknite ih svojim pitanjima na prepričavanje i opisivanje. Likovne radove djece nam možete poslati na e-mail adresu dvpetrinjcica.psiholog@gmail.com.