Priredbom i nastupima mališana uspješno obilježen Dan vrtića

Prošao je i taj dan, naš 67. rođendan. I proveli smo ga na najbolji mogući način, uz pjesmu, ples i veselje naših najmlađih, naše djece bez koje vrtića ne bi ni bilo! Pripreme su bile duge i zabavne, odgajateljice su zajedno s djecom osmislile nastupe i uvježbale kako bi na pozornici zablistali u najboljem izdanju. No kako to uvijek bude, djeca su u nastupe uvela svoje novine koje su svojom spontanošću zabavile cijelu publiku. Treme je bilo, no prvim zvukom pjesme ona je nestala, a pozornica je za tren postala mjesto sreće i veselja.

No pozornica ne bi bila tako magično mjesto da na tome nisu naporno radile i naše odgajateljice koje su svojom kreativnošću uljepšale nastupe i okitile ih u jesenske motive te im na tome puno zahvaljujemo!

Naša ravnateljica Jasna Mikulić dala je prigodan govor povodom rođendana i zahvalila svima koji su kroz sve godine rada naše Ustanove bodrili, pomagali te na bilo koji drugi način podupirali nastojanja da naša djeca izrastu u odgovorne, radišne i obrazovne ljude. Također se zahvalila svima koji su došli popratiti našu priredbu te se tim putem zahvalila i pozdravila gradonačelnicu Grada Petrinje Magdalenu Komes, ravnateljicu Osnovne škole Mate Lovraka Ankicu Krnjajić Magdić, ravnateljicu POU-a Hrvatski dom Vesnu Brebrić, uvažene predstavnike Crkve protojereja Sašu Umičevića, petrinjskog paroha i Antuna Radovanića, OFM Conv. župnika župe Ivana Pavla II te sve medije koji su popratili ovaj predivan događaj. Ravnateljica Mikulić je poseban pozdrav uputila odgajateljicama i umirovljenicima koji su kroz sve ove godine uzorno obavljali svoju struku i svojim radom uljepšali boravak mališana u vrtiću i pomogli u njihovom rastu i razvoju.

Gradonačelnica Magdalena Komes također je izrazila čestitku povodom rođendana Vrtića te izrazila ponos na sav radi i trud koji je Vrtić pokazao u brizi za svoje mališane. Prepoznala je poteškoće s kojima se Vrtić nosi i tim povodom predstavila projekt izrade novog vrtićkog objekta u Gajevoj ulici koji će uskoro krenuti u realizaciju.

Za ovogodišnju zabavu na priredbi i genijalne nastupe bile su zadužene naše najstarije skupine iz svih objekata. Led su probili Medvjedići iz objekta Kapljica sa svojim odgajateljicama Teom Ćosić i Sanjom Zagorac. Nakon odličnog prvog nastupa i gromoglasnog pljeska svih roditelja na pozornicu su doletjeli naši Balončići iz objekta Sunce i izvele svoj nastup na što su njihove odgajateljice Ivana Kadečka i Romana Roksa bile jako ponosne. Za nastavak proslave pobrinule su se Zebrice s odgajateljicama Sonjom Jandrić i Danijelom Ivičić iz objekta Izvor, a skupina Zmajići izvrsnim je plesom sa svojim odgajateljicama Branislavom Butinom i Ivankom Licitar podigla cijelu dvoranu na noge.

Koviljka Kapac i Ana Bobeta su se sa svojim mališanima iz skupine Ptičica objekta Duga domišljatim nastupom predstavili publici u najboljem svjetlu, a dan nas obasja Sunce i sreća pobrinuli su se Suncokreti iz objekta Slap sa svojim odgajateljicama Gordanom Pećirko i Marijom Pranjić. Kao šećer na kraju ostavili smo Točkice iz objekta Sunce sa svojim odgajateljicama Marijom Ćulibrk i Vlastom Dadić koji su plesom pokrenuli ritam u svima, a ritam su nastavili Leptirići iz objekta Izvor s odgajateljicama Mirom Čačić i Ivankom Juić s predivnim narodnim nošnjama i tradicionalnom dječjom igrom koja je zaokružila uspješno izvedenu priredbu.

Za kraj su sve skupine zajedno izašle na pozornicu i izvele himnu našega vrtića “Moj Vrtić Petrinjčica”, a pridružila im se cijela dvorana koja je, oduševljena nastupom, djecu nagradila gromoglasnim pljeskom.

Zahvaljujemo se svima koji su našu proslavu rođendana učinili čarobnom i zahvaljujemo se svim gostima i roditeljima koji su došli podržati našu djecu u ovom predivno izvedenom programu!