PTIČICE I VJEVERICE NA IZLETU

PTIČICE I VJEVERICE NA IZLETU NA OBITELJSKOM IMANJU “DVA POTOKA”

 

Kraj pedagoške godine djeca iz skupina Vjeverice i Ptičice obilježile su jednodnevnim izletom na obiteljsko imanje “Dva potoka” u pratnji svojih odgojiteljica.

Po dolasku domaćini su djecu proveli kroz imanje te ih upoznali s domaćim i divljim životinjama (jelen lopatar, zec, poni, divlji vepar, kokoši, puran…). Djeca su imala priliku dirati životinje i hraniti ih starim kruhom i travom. Nakon obilaska imanja uslijedio je odlazak na prostranu livadu. Djeca su zajedno s domaćinima tražila cvijeće, djetelinu i ostale ukrasne trave te ih skupljala u košaru. Kada je košara već bila puna, uslijedila je uskršnja radionica. Djeca su na starinski način bojala jaja prirodnim bojama. Travkama koje su nabrala ukrasila su jaja, a zatim su ih stavila u posude s ljuskom od luka i crvenim zeljem. Nakon radionice uslijedio je ručak u restoranu, a zatim igra potraga za pisanicama. Domaćini su sakrili pisanice po dječjem igralištu, u travi, grmlju, na stablu, a djeca su se natjecala tko će pronaći više pisanica. Vesela igra nastavila se na velikom dječjem igralištu. Prije polaska domaćini su djecu počastili ukusnim palačinkama te je svako dijete dobilo uskršnje jaje koje je ukrasilo na radionici.

Veseli, sretni, pomalo umorni, ali puni doživljaja, autobusom su se vratili u Petrinju, gdje su izletnike dočekali roditelji, nestrpljivi čuti sve dojmove. 🙂