ŠTO SE U VRTIĆU RADI? – Radionica u Ježićima

ŠTO SE U VRTIĆU RADI? – OTPAD RECIKLIRAM, OD PRIRODE DOBIVAM!

Posljednju u nizu radionica pod nazivom Otpad recikliram, od prirode dobivam! u suradnji Informacijskog centra Europe direct Petrinja i Dječjeg vrtića Petrinjčica proveli su odgojiteljice i djeca u 5. i 6. godini života u odgojno-obrazovnoj skupini Ježići u vrtićkom objektu Duga. Radioničke aktivnosti provedene su u periodu od 14. do 18. prosinca.

Cilj je bio djecu upoznati s obnovljivim izvorima energije i održivim gospodarenjem otpadom. Kroz razgovor, izradu plakata i različite igre osigurane projektom – vjetroelektrana, vozilo na solarni pogon, eko-grad i eko-kuća, koje su kod djece izazvale posebno oduševljenje, djeci je demonstrirano kako u prirodi nalazimo energiju koju koristimo u svakodnevnom životu.

Osviještena su im svakodnevna ponašanja kojima sami mogu doprinijeti štednji energije i ekološki djelovati kao odgovorni članovi Europske unije – zajednice koja o tome posebno brine. Kroz igre i praktične primjere djeca su se upoznala s razvrstavanjem otpada i spremno prihvatila reciklažu kao dio svakodnevnice njihove skupine, a otpadne materijale su korisno iskoristili za izradu instrumenata, igračaka i ukrasa za svoju skupinu.

Dječji vrtić Petrinjčica se zahvaljuje Europe Direct Petrinja na didaktičkim sredstvima, edukativnim materijalima i suradnji koja je osigurala bogato i poticajno prostorno-materijalno okruženje za nova iskustva, igru, zabavu i učenje naših mališana! 🙂