Suncokreti se oprostili od vrtića

Odgojna skupina  Suncokreti  održala je 24. svibnja 2019.g. u Dječjem vrtiću Petrinjčica / Slap svoju Završnu svečanost, na kojoj su se djeca na svečan način oprostila od vrtića i svojih odgojiteljica Marije Pavelić Tintor i Gordane Pećirko.

Na samom početku svečanosti odgojiteljice su pozdravile brojne goste i zahvalile im na izvrsnoj šestogodišnjoj suradnji, a zatim su vođenje programa prepustile mladim voditeljima Ani Žarinčić i Andreiu Dolić.

Suncokreti su pjesmom, brojnim recitacijama i plesom pokazali svojim roditeljima i članovima obitelji što su sve proteklih godina u vrtiću naučili. Ali i roditelji su pokazali kako se još uvijek znaju i vole igrati, te su plesali, pjevali i glumili; što je njihovu djecu ispunilo ponosom i oduševljenjem. Uslijedila je podjela zahvala i priznanja za uspješno odrađene vrtićke dane, koja je i djeci i mnogim roditeljima izmamila suzu u oku. Dirljivim govorom odgojiteljice su se oprostile od još jedne generacije Suncokreta; ustvrdivši da su potpuno spremni za sve školske izazove i zaželjevši im sretno odrastanje.

Slavlje se zatim preselilo na dvorište,  gdje su svi uživali uz roštiljadu, tortu i slatke kolače, što su ih priredili vrijedni roditelji. Dvorište je odjekivalo od smijeha i pjesme veselih roditelja, braće i sestara, baka i djedova, a veselo druženje se nastavilo do dugo u noć.

 

Tekst i fotografije: Gordana Pećirko, odgojitelj savjetnik