U Dječjem vrtiću Petrinjčica Slap sve je u znaku iščekivanja Djeda Božićnjaka

PETRINJA; 12.prosinac 2018.g

Vrijedni predškolci skupine „Suncokreti“  odlučili su, zajedno sa članicama Centra Humanika i svojim odgojiteljicama pripremiti i ispeći čarobne božićne kolačiće, kojima će počastiti svoje drage goste, roditelje, kao i djecu svih ostalih vrtićkih skupina. Marljivo su zasukali rukave i čarolija je započela. A kolačići su zaista bili čarobni!  Bilo je tu borića, zvjezdica, kuglica, jelena, čizmica, snjegovića.. Nakon što su se božićni kolačići ispekli u pećnici, vrtićem se širio opojni miris cimeta i meda; a djeca su se počastila slasnim i zdravim delicijama, te su ostatak kolačića izložila u Nikolinom Selu, kako bi se i svi njihovi mali vrtićki prijatelji zasladili.

„ Djeca su naučila i da keksi mogu biti slasni kad u njih stavimo više meda i začina, a manje šećera, a uvjerili su se i kako nijedan keks iz dućana nema tu čaroliju kao keksi pripremljeni vlastitim rukama .“ – izjavila je predsjednica Centra Humanika Marina Kušan Hadžić.

Inače, ova radionica zdravih slastica dio je projekta Centra Humanika “Zajedno kuhajmo zdravo“ koji je pod financijskom potporom Sisačko-moslavačke županije.

Tekst i fotografije;  Gordana Pećirko, odgojiteljica savjetnica