Vrtić Petrinjčica proslavio 61.rođendan

Dječji vrtić Petrinjčica proslavio je svoj 61.rođendan u Velikoj dvorani petrinjskog Hrvatskog doma, a osim gostujućeg Dječjeg vrtića Glina i skupine Bubamare, program za sve posjetitelje ove velike rođendanske proslave pripremile su domaće skupine Zmajići, Leptirići, Suncokreti, Ptičice, Kockice i Medvjedići.
Prigodnim riječima obratila se i ravnateljica Dječjeg vrtića Petrinjčica Nataša Vidović. „Stoga roditelji, trudite se i budite ustrajni da omogućite svojoj djeci radost i veselje u najljepšem životnom razdoblju. Vedrinom pokažite da se mnogi problemi uz radost i upornošću rješavaju. Slušajte svoje dijete bez predrasuda kako bi ono otvoreno izrazilo svoje emocije za razvoj samopouzdanja i motivacije. Potičite njihova pozitivna ponašanja. Uvijek gledajte što je dobro u vašem djetetu. Vjerujte da može nešto dobro učiniti i prije nego li je učinio. Uživajte u svakom detalju, u lijepom sunčanom danu, u zajedničkoj šetnji jer svaki su trenutci nepovratni, a ostaju trajno u sjećanju“, rekla je Vidović.
Dodaje kako su u proteklih godinu dana napravili jako puno. „Uspješno je završena energetska obnova našeg objekta Izvor, čime smo unaprijedili uvjete rada naših djelatnika, a djeci omogućili sigurnu i bezbrižnu igru. Preselili smo naš područni vrtić iz Osnovne škole Mate Lovraka na novu lokaciju. U sklopu nove lokacije proširen je smještajni kapacitet za još jednu odgojnu skupinu, te tako naš vrtić sada broji 16 odgojnih skupina. Kako nam zadnji pokazatelji govore da to nije dostatno, intenzivno se radi na provedbi projekta vrtića u Češkom selu. Tim projektom usluge našeg Vrtića poboljšale bi kvalitetu života tog dijela grada“, ističe Vidović.
Zahvalila se svim gradskim ustanovama na ostvarenoj suradnji koja oplemenjuje njihov odgojno obrazovni rad, kao što se zahvalila roditeljima i djelatnicima vrtića. „Naša vizija je biti vrtić u kojem se dijete osjeća sigurno, bezbrižno, u kojem se poštuje djetetova različitost. Vrtić koji kroz sve segmente odgojno-obrazovnog rada utječe na cjeloviti razvoj djeteta, uvažavajući posebnosti, mogućnosti i interese svakog djeteta“, zaključila je Vidović.
Raznim plesnim i glazbenim točkama, igrokazima i s velikim osmjesima na licima, mališani Dječjeg vrtića Petrinjčica počastili su goste svog rođendanskog slavlja. Burnim pljeskom svaku su točku iz publike pratili ponosni mame, tate, bake, djedovi, prijatelji, bivši i sadašnji djelatnici vrtića. Velika proslava završila je zajedničkim nastupom svih vrtićkih mališana uz himnu Dječjeg vrtića Petrinjčica.
Kroz cijeli program sve okupljene vodile su Lena i teta Ivana. Na proslavu rođendana stila je i Ivana Kordić, privremena pročelnica Ureda gradonačelnika kao izaslanica petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića, Valentina Gajšek, predstavnica Ureda društvenih djelatnosti Grada Petrinje, Adela Matušin, glavna sestra u Neuropsihijatrijskoj bolnici dr.Ivan Barbot Popovača kao izaslanica ravnateljice te bolnice dr.Marine Kovač, te Sonja Štefanić, predsjednica Upravnog vijeća.
(tekst: Petrinjski radio)
fotografije: Ana Lipovac, Petrinjski radio

[photo_gallery_wp id=”4″]