Vrtićke kestenijade obradovale mališane

Već smo duboko zakoračili u jesen i svakodnevno nalazimo kestene, ali nemamo ih kako ispeći! Srećom, u pomoć su nam priskočili naši vjerni i marljivi roditelji koji su se organizirali i u suradnji sa svojim mališanima u vrtiću održali kestenijade.

Kesteni su se na veliko pekli kod novog dijela objekta Izvor, majke su rezale kestene, očevi su ih pekli, a i veliki i mali su ih gulili i jeli uz pjesmu, veselje i razne igre. Svima su dojmovi i sreća do neba i jedva čekaju ponoviti tradiciju!

Kestenijada se održala i u objektu Slap gdje je bio jako velik odaziv roditelja koji su za svoje mališane marljivo organizirali odličnu kestenijadu u dvorištu objekta. Očevi su pekli kestene, a kako je potražnja za kestenima bila velika, kako se peklo, tako se i jelo. Majke su mališanima pomogle očistiti kestene koji su sve okupljene oduševili. U suradnji s Osnovnom školom Mate Lovraka jednu turu kestena poslali smo i učenicima te škole da se i oni počaste ovim finim jesenskim plodovima.

Kako doznajemo, mališanima, a i roditeljima, se ova kestenijada toliko svidjela da će se sljedeći tjedan sve ovo ponoviti! Drva ima, kestena još više, samo trebamo nekoga tko će to sve ispeći i pojesti, no sigurno smo da nam to neće biti problem naći! 🙂