VRTIĆI ZA PETRINJČICU

VRTIĆI ZA PETRINJČICU

 

Na adresu našeg vrtića pristizale su mnogobrojne donacije, ali i dječji likovni radovi. Tako su i vrtići Zraka sunca iz Križevaca i Gariful-Cvit mediterana, poslali u naš vrtić likovne radove djece te je između naših vrtića ostvarena suradnja, nastala su nova poznanstva i prijateljstva. U svojoj namjeri da nas razvesele i iznenade mnogi naši prijatelji-vrtići i drugi donatori su uspjeli, a nekoliko priča o tome kako, pročitajte u nastavku teksta.

 

ZRAKA SUNCA ZA PETRINJČICU

Vrtić Zraka sunca iz Križevaca poslao je u naš vrtić likovne radove djece s ciljem da toplinom zrake sunca razvesele naše male vrtićance. Djeca skupine Ježići i Zečići nakon potresa, zbog oštećenja svog objekta, pohađaju objekt Sunce, pa je dva vrtića posebno povezalo slično ime. Od djece iz tamošnjeg vrtića Ježići i Zečići primili su dječje radove i poruke pune suosjećanja i podrške. Zajedno sa svojim odgojiteljicama odlučili su poslati im simbole našeg grada po kojima je Petrinja prepoznatljiva i koje će, nadamo se, obnoviti i ponovno izgraditi!

 

Djeca skupina Kockice i Loptice, koje trenutačno pohađaju objekt Izvor, primile su pismo podrške s mandalama zagrljaja od djece Crvene skupine iz vrtića Zraka sunca.  Odgojiteljice i djeca  osmislile su način za dječju suradnju, iako se ne poznaju. Svako dijete Crvene skupine, obojalo je pola mandale zagrljaja. Bojanje druge polovice mandale dovršile su Kockice i Loptice. Uz mandale koje su za njih obojale, djeca našeg vrtića, na zajedničkom radu, nacrtala su tople zagrljaje za nove prijatelje.

Svoje likovne radove uz pomoć svojih odgojiteljica, Kockice, Loptice, Ježići i Zečići, zapakirali su i poslali u Križevce, kako bi uzvratili dobre želje, prijateljstvo i zagrljaje.

 

GARIFUL ZA PETRINJČICU

Dječji vrtić Cvit Mediterana iz Splita, točnije, djeca iz objekta Gariful, također su iznenadili i razveselili naše vrtićance u skupini Bubamare, objekt Kapljica. Poslali su im svoje crteže i poruke, te priče i slikovnice koje su djeca zajedno s roditeljima odabrala za našu djecu, a održali su i zajednički video-poziv kako bi se malo upoznali i razmijenili pozdrave i zahvale.