Zimovanje na Ribničkom Pohorju 2024.

Zimovanje, skijanje, snježne radosti i zimska zabava, nešto su čemu se naši predškolarci raduju svake godine. Dogovori i razgovori odraslih su doveli do planiranja puta za ovogodišnje zimovanje te su u ponedjeljak, 12.2.2024. godine, roditelji svoju djecu doveli spremne na veliki put. Veliki koferi, 19 dječaka i djevojčica, odgajateljice Marija P., Marija Ć. i Mira Č., a pravac puta je prema Ribničkom Pohorju u snježne slovenske Alpe. Odgajateljica Mira opisala nam je kako je prošlo zimovanje i kako su se naši mališani proveli.

„Stigao je autobus, koferi u prtljažnik, a mi u autobus. Mašemo, šaljemo puse i krećemo. Pravimo se da ne vidimo pokoju suzu u maminom oku. U Bregani nas čekaju prijatelji iz vrtića Izvor, njih 11 s odgajateljicom i zdravstvenom voditeljicom. Zatim uz put kupimo dvojicu mladića, naše trenere Daria i Dominika. Nakon pjesme, kvizova, 100 puta „Kada ćemo doći?“, stižemo na „veliko brdo“. Snijega jedino na stazi koju vidimo nedaleko od smještaja. Smještaj je vrhunski. Ručak, kratka igra te u velikoj sobi obučavanje o opremi. Pokazuju nam kako se obuvaju pancerice, kako se stavljaju i skidaju skije, gdje treba biti kartica za ski lift, isprobavamo, sve znamo!

Svakog dana buđenje, oblačenje, češljanje, doručak, presvlačenje, obuvanje pancerica, 24 stepenice gore…, učenje stavljanja i skidanja skija, hodaj-padaj-ustaj-padaj-ustaj. Mi to možemo, hoćemo, najbolji smi… MI SKIJAMO! Zaista zadivljujuće kako su za tri dana od pingvina postali pravi skijaši. Sve to su rodbina i roditelji uživo mogli pratiti putem kamere na skijalištu. Vrijeme je brzo prošlo od ponedjeljka do četvrtka, ali naš vrtić ima 19 skijaša, pa ako bude snijega po našim brdima možda ugledate nekoga kako samostalno skija.

Svemu tome svjedočila, a Vama prenijela.“

Mira Čačić